Algemeen

Camping du Gouffre de la Croix is gelegen in Frankrijk, in het Parc Naturel du Vercors. De Vercors is een prachtig groene, ruige streek. Riviertjes en beekjes doorsnijden de valleien en er zijn vele watervalletjes en grotten te vinden.

De camping ligt aan de voet van de Alpen. Aan de ene kant van de weg richting St. Marcellin ligt de vallei van de Rhône. Hier is het gebied vlak. Aan de andere kant leidt de weg u door de Gorges de la Bourne naar Villard-de-Lans.

Dit dorpje ligt in een wintersportgebied. Met een kabelbaan kunt hier op een hoogte van 2000 meter komen!

Door de gunstige ligging van de camping, tussen de vlakte en de bergen, kunt u wandelen en fietsen in het vlakke gebied of in het meer uitdagende hooggebergte en uiteraard op alle gebieden daar tussen in. De Vercors biedt hierdoor op ieders niveau vele mogelijkheden!

Op het sportieve vlak is er van alles mogelijk: wandelen, fietsen, klimmen, mountainbiken, speleologie, paardrijden, abseilen, canyoning, via ferrata en via corda, golf, parapenten, bungyjumpen…. De Vercors is bij uitstek een prachtig gebied om te wandelen. U vindt een keur aan mogelijkheden en kunt genieten van de uitzichten over de Gorges, valleien, steile rotswanden en de lieflijke dalen. Het gebied wordt doorkruist door 3 Grande Randonnées: de GR 91, GR 93 en GR 95. De wandelroutes in de Vercors zijn bijzonder goed gemarkeerd.

http://www.camping-choranche.com/NL/image/Reisgids-april2007.pdf

De Bourne is een classe I visrivier, met koel en helder water. U vindt hier onder ander wilde forel. U kunt vanaf de camping vliegvissen, er zijn vele kleine stroomversnellingen. In de nabije omgeving zijn meerdere goede visplekken te vinden. U heeft een visvergunning nodig. Deze kunt u in Pont-en-Royans verkrijgen bij de Bar-Tabac.

De camping ligt recht tegenover de beroemde klimwanden les falaises de Presles. Deze goed onderhouden wanden liggen op het Zuiden waardoor er al vroeg in het seizoen geklommen kan worden. Er zijn ruim 300 routes tot 330 meter uitgezet in de categorie 4b tot 7b. Vanaf de camping heeft u prachtig zicht op deze wand zodat u ’s-avonds de route voor de volgende dag al kunt bekijken

Speleologen vinden in de Vercors vele mooie grotten, een aantal in de nabijheid van de camping: Grottes de Bournillon, Grotte des Gaulois, Grotte de Gournier…..

Routes

Vanuit de camping kunt met de auto of motor een aantal prachtige routes rijden. De meest bekende routes zijn de Gorges de la Bourne, les Grand Goulets, les Petit Goulets, Route des Ecouges, Gorges du Nan…

Op de camping vindt u een keur aan folders over alle mogelijkheden die de Vercors biedt

http://www.camping-choranche.com/NL/image/Reisgids-april2007.pdf

Frankrijk dienen honden gechipt en volledig ingeënt te zijn. Bij aankomst vragen wij u dit aan te tonen.

http://www.camping-choranche.com/NL/image/Kampeertoerist-april2007.pdf