In de Vercors kunt u een actieve vakantie goed afwisselen met culturele uitstapjes.


De Choranche Grotten

grotte-choranche-7e421

Les Grottes de Choranche http://www.choranche.com    

De grotten van Choranche liggen recht tegenover de camping en zijn bekend vanwege hun unieke fistelstalactieten.

De grot wordt doorkruist door een beekje dat uitmondt in een mooi uitgelicht meertje. Vanaf de camping loopt een prachtige, uitdagende wandelroute van ongeveer een uur naar de grotten toe. Met de auto bent u er in 10 minuten. Stop onderweg naar de grotten vooral bij La Cabane Café voor een rustiek kopje koffie, een hapje of de regionale producten.

Er zijn in de omgeving vele musea en bezienswaardigheden te vinden: het Musée de l’eau, Musée de la Résistance, een treintocht door de Alpen, een boottocht over de Isère, Les Jardins Pétrifiantes, het likeurmuseum ….

 

Het Watermuseum in Pont en Royan

musee eau

Gelegen in het hart van Pont en Royans, aan de ingang van het Regionale Natuurpark Vercors in het departement Isère, het water museum heet u welkom voor een moment van ontdekking met uw familie, groep of individu.

http://www.musee-eau.com

Het monument weerstand Vassieux en Vercors

memorial-de-la-resistance-en-vercors-vassieux-en-vercors-1316074457

Het vinden van onderdak in de rots, omgeven door pijnbomen en jeneverbesstruiken, wordt het gebouw verborgen als waren de mannen en vrouwen die hun toevlucht in het verbergen nam …

http://www.memorial-vercors.fr

http://www.bateau-a-roue.com

http://www.memorial-vercors.fr

http://www.petitmonde-santons.com

Ook voor de kinderen biedt de Vercors u vele mogelijkheden. Miripili, Le Monde Merveilleux des Lutins, Parc Aventure Robinson, Walibi…

http://www.magiedesautomates.com

In Villard-de-Lans bevindt zich een golfslagbad met buitenbad. Verder vindt u diverse zwemgelegenheden in de nabije omgeving waaronder een speelmeertje waar u ook kano’s kunt huren voor een uurtje spelevaren. Uiteraard kunnen de kinderen op de camping in de aangrenzende rivier naar hartenlust zwemmen en spelen.

Dorpen en Steden

Het dichtbijgelegen dorp Pont-en-Royans, is bekend om zijn ‘hangende huizen’. Pont-en-Royans ligt op 5 kilometer afstand van de camping en is ook te voet of per fiets goed te bereiken. Het dorp is twee kleine supermarkten rijk, een VVV, een aantal restaurants en een outdoor winkel die begeleide dagtochten en cursussen op tal van sportieve gebieden aanbiedt.

In St. Marcellin, gelegen op 20 km van Choranche, vindt u een keur aan winkels waaronder een hypermarché, Leclerc.

Op 15 km afstand van de camping ligt St. Jean-en-Royans met een gloednieuwe supermarkt en gezellige terrasjes.

In de nabije omgeving van de camping liggen vele dorpjes en steden die een bezoek waard zijn. Denkt u hierbij eens aan ‘schoenenstad’ Romans, Valence en Grenoble.